Test og anmeldelse / Test af pizzaovne / Test af Pizzaovn Napoli

★★

Test af Pizzaovn Napoli

Den virker faktisk. Men med en indre diameter på 36x22 cm. er den så lille at det kræver høj præcision og meget arbejde.

Indrømmet - jeg har ikke lyst til at give op mod 10.000 kr. for en pizzaovn. Samtidig har jeg heller ikke lyst til, at have et kæmpe opmuret monstrum stående i min have. Derfor har jeg generelt led efter noget, som koster max. 3.000-4.000 kr. og som kan flyttes ind i skuret, når jeg ikke bruger det. Indtil nu, har jeg ikke fundet noget, som var bedre end Webers pizzaovn, men den her var faktisk udmærket - så længe den holdt.
 
Først - det med holdbarheden.Ovnen er lavet af et relativt tyndt lag ler. Derfor revner den hurtigt, hvis den bliver udsat for lidt vind og vejr. Og det er ikke små fine kosmetiske revner - det er den slags revner, der gør, at den går midt over efter et års tid - i hvert fald med mindre du er heldigere og mindre end mig.
 
Men i forhold til pizzaen, så bliver den faktisk godt. Det kræver dog flere ting, som gør processen til et længere fritidsprojekt, hver gang du skal have en pizza. For det første er du nødt til at lægge en anden pizzasten i bunden - den bund der er i ovnen duer ikke. For det Andet er ovnens diameter så lille, at der kun er plads til en begrænset mængde gløder. Det betyder at du skal øve dig før du ikke ender med et resultat, hvor kanten er sortsvenden længe før pizzaen er færdig. Det betyder også at du kun kan have nok gløder i ovnen til en enkelt pizza, når den er færdig skal du komme nyt brænde på og vente lidt. Derfor er du nødt til at bruge meget småt brænde - altså småt som i det du kan købe som optændingsbrænde på en tankstation.
 
Så alt i alt - det bliver godt nok nogle gode pizzaer når du først er blevet god til at bruge ovnen. Men selv når alt spiller perfekt, er resultatet ikke meget bedre end på en weber pizzaovn. Så køb hellere den.
 
Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej den er lavet af. Så tjek min opskrift på pizzadej her: Mosekjærs pizzadej

Bedømmelse:

★★

2 ud af 5 stjerner