Test og anmeldelse / Test af pizzaovne / Test af Sage Pizzaiolo pizzaovn

Test af Sage Pizzaiolo pizzaovn

Jeg indrømmer fra start - jeg har ikke lavet pizza  på den. Jeg har kun set den i butikken, og set en del klip om den på youtube. Men på den baggrund mener jeg godt, at jeg kan give en anmeldelse.
 
Det positive - den er jo pæn, og den kan helt sikkert lave markant bedre pizza end en almindelig ovn. Sage er generelt et godt mærke med god kvalitet - jeg har en espressomaskine fra Sage, som jeg er meget begejstret for.
 
Men - og de er store! 
  1. Maskinen koster 6.000 kr. - til sammenligning koster Effeuno 4.500 kr.
  2. Maskinen kan kun gå op til 400 grader. Det er selvfølgelig pænt, men Effeuno kan gå til 450 grader og Ooni kan på gode dage nærme sig 500 grader. 
  3. Du skal ikke regne med, at du kan lave mange pizza lige efter hinanden. Med max på 400 grader er man allerede lidt handicappet. Samtidig har ovnen kun 2,35 KW, mens Effeuno har 2,8 KW. Samtidig er pizzastenen i Sage ret tynd, så mit bud er, at du allerede ved 3. pizza vil se, at bunden begynder at blive for lys. I Effeuno kan du mindst lave et par pizzaer mere, før du kan se det på bunden.
  4. Du kan kun lave små pizzaer. I Effeuno er det indre rum 35x41 cm, og det synes jeg er minimum for en god klassisk pizza. I Sage er rummet 33x33 cm. Herfra skal du fratrække ca. 4 cm., fordi der er en varmeskærm i ovnrummet som i sig selv fylder, og desuden er du nødt til at holde lidt ekstra afstand med din pizza. Det lille rum fremgår også af, at der medfølger en pizzaspade på 27 cm.! Min professionelle pizzaspade fra GI-Metal måler knapt 32 cm., og når jeg laver pizza strækker jeg den helt ud til kanten af spaden. Så forenklet sagt, kan man i Sage kun lave pizza svarende til børnestørrelse.
  5. Der er stor fare for ujævn varmefordeling. Varmelegme og pizzasten i Sage er udført på en sådan måde, at der er et rundt felt i midten af ovnen, hvor varmen er relativt jævnt fordelt. Men lægger du din pizza lidt for tæt på ovnlågen, får du en ujævn bagt bund, og lægger du pizzaen lidt for tæt på den ene side af varmeskærmen i bagenden af ovnen, vil du få en ujævnt bagt kant. Også det betyder, at man helst skal operere med små pizzaer, der kan placeres meget nøjagtigt i ovnen. 
Så alt i alt: Du kan helt sikkert lave nogle fine små pizzaer, som vil kunne imponere - specielt til børnefødselsdage. Sammenlignet med Effeuno falder den dog helt til jorden. Men den er jo pæn ... selvom den på en eller anden måde minder mig om en forvokset brødrister. 
 
Men uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek min opskrift på den perfekte pizzadej!
Bedømmelse:

★★★

3 ud af 5 stjerner