Test og anmeldelse / Test af pizzaovne / Test af Salling pizzaovn

Test af Salling pizzaovn

Det positive - den er er imponerende billig (1.200-1.600 kr.), og med en maksimal varme på 400 grader, kan den helt sikkert lave markant bedre pizza end en almindelig ovn.

Så er du på jagt efter din første pizzaovn, og skal du ikke lave for mange ad gangen, så er det helt klart et godt køb.
Men der er ting til overvejelse.

De to maskiner man bør sammenligne med er Sage Pizzaiolo og Effeuno – begge med en pris omkring 4.000-5.000 kr, så de er markant dyrere.
  • Salling pizzaovn kan lige som Sage kun gå op til 400 grader. Det er selvfølgelig pænt, men det er i intervallet mellem 400 og 500 grader, at du kan lave helt perfekte napolitansk pizza, og der er det kun Effeuno der kan nå op (Effeuno kan nå 450/500 grader)
  • Du skal ikke regne med, at du kan lave mange pizza lige efter hinanden. Med den maksimale temperatur på 400 grader er man allerede lidt handicappet, og med kun 1,7 KW har ovnen mindre power end både Sage (med 2,35 KW) og Effeuno med 2,8 KW. Samtidig er pizzastenen tynd, så mit bud er, at du allerede ved 3 pizza vil se, at bunden begynder at blive for lys. I Effeuno kan du mindst lave det dobbelte antal pizzaer, før du kan se det på bunden.
  • Du kan kun lave relativt små pizzaer. I Effeuno er det indre rum 35x41 cm, og det synes jeg er minimum for en god klassisk pizza. I Salling er rummet 32x32 cm. Det betyder at du skal have en pizzaspade som er lidt mindre end en klassisk, og at din pizza’s størrelse bliver i intervallet mellem en børnepizza og en voksen.

    Så alt i alt: Du kan helt sikkert lave nogle fine pizzaer – men ikke for mange, og det bliver lidt mindre end en klassisk voksen størrelse. Men tager man højde for prisen vil jeg klart mene, at det er et bedre køb end en Sage. Har man plads og økonomi, vil jeg dog til enhver tid anbefale en Effeuno, der er en uovertruffen pizzaovn.

    Men uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek min opskrift på den perfekte pizzadej!
Bedømmelse:

★★★(★)

3 ud af 5 stjerner i kvalitet, men 4 ud af 5, når man tager prisen med i vurderingen.