Test og anmeldelse / Test af pizzaovne / Test af uuni 3 pizzaovn / Test af Ooni 3 pizzaovn

Test af uuni 3 pizzaovn / Test af Ooni 3 pizzaovn

Da Uuni i 2012 lavede deres første pizzaovn, var de med til at revolutionere markedet for pizzaovne. Uuni var sammen med Roccbox det to første firmaer, som tilbød en billig transportabel pizzaovn, hvor resultatet tålte sammenligning med de dyre tunge stenovne.

Uuni 3 på træpiller er en glimrende ovn. Den er relativt let at tænde op og laver rigtig gode pizzaer. Men den er vindfølsom, og det er til tider en kamp at finde det niveau, hvor over- og undervarme spiller 100 pct. sammen. Ofte ender man med for meget undervarme ved første pizza - dvs. sort bund. Og efter nogle pizzaer, har man så til gengæld for lidt undervarme, så man får en lidt bleg bund, når toppen er bagt færdig. 

Jeg har ovnen i mit sommerhus, hvor jeg synes det er sjovt og hyggeligt, at arbejde med den. Men skulle jeg have den derhjemme, ville jeg i længden blive lidt træt af den svære temperaturstyring.
 
Ovnen brænder desuden træpillerne lidt hurtigt. Så laver du en pizza og spiser den sammen med familien, for så at ville lave en ny pizza. Så vil du ofte opleve, at pillerne er brændt så langt ned, at du er nødt til at fylde nye på, og vente til de er brændt igennem. 
 
En del af problemerne kan klares ved, at man erstatter træpillerne med en gasbrænder. Det giver en mere stabil temperatur, men til gengæld er der lidt større problemer med, at få ovnen op i de høje temperaturer - særligt mht. undervarme. 
 
Så alt i alt er det en rigtig fin begynderovn, men der er plads til forbedring - og forbedringen er til dels kommet med de nye Ooni Fyra og Ooni Koda.
 
Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek min opskrift på pizzadej her: Mosekjærs pizzadej
 
Bedømmelse:

★★★

3 ud af 5 stjerner